Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije iz Osijeka i Udruženjem „Baranja“ iz Luga je proteklih 14 mjeseci provodila projekt SOS-NET.
Projekt završava 28.veljače 2016. i tim povodom bit će organizirana regionalna završna konferencija.
Regionalna završna konferencija za projekt SOS-NET održat će se 23. veljače 2016. godine u Osijeku u prostorijama gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1. Planirano trajanje konferencije je od 11 do 16 sati.
Svrha konferencije je predstaviti rezultate projekt SOS-NET dionicima u sektoru socijalnih usluga na području pet slavonskih županija (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska) i nastaviti dijalog među dionicima na tržištu socijalnih usluga.
Poziv za sudjelovanje na konferenciji bit će upućen svim dionicima u sektoru socijalnih usluga s područja pet slavonskih županija te nadležnom Ministarstvu.
Broj mjesta je ograničen pa će se, u slučaju većeg broja prijava, voditi računa da se uključi što veći broj organizacija uvažavajući redoslijed prijavljivanja.
Prijave za sudjelovanje vrše se slanjem popunjenog prijavnog obrasca na mail:zvono@os.t-com.hr. Rok za prijavu je do 21. veljače 2016. do 24 sati.

Facilitatorica konferencije je gđa. Gordana Stojanović. Poziv, program i prijavnica dostupni u nastavku.
Vrijednost projekta je 746.144,00 kune.

Opći cilj projekta je unaprijediti sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u pet slavonskih županija.
Svrha projekta je razviti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga temeljenih na stvarnim potrebama i kreirati učinkovit model suradnje i komunikacije (vertikalne i horizontalne) među dionicima koji pružaju socijalne usluge.
Provedbom projekta željelo se ojačati kapacitet OCD za pružanje socijalnih usluga, ali i dobiti stvarna slika stanja socijalnih usluga na terenu te identificirati potreba za socijalnim uslugama koje na tržištu nisu dostupne.