22.svibnja u sklopu manifestacije Hrvatska volontira Udruga Jaglac i SŠ Stjepan Ivšić Orahovica organiziraju inkluzivno-korporativnu volontersku akciju čišćenja okoliša škole.

Volonteri će sakupljati otpad i razvrstati ga u spremnike zelenog otoka u blizini osnovne i srednje škole. Ovom akcijom ćemo dati doprinos održivom gospodarenju otpadom. U akciji će sudjelovati: korisnici i djelatnici udruge Jaglac, volonteri školskog volonterskog kluba i djelatnici SŠ Stjepan Ivšić Orahovica.

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već devetu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi našerazličitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

Manifestacija Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 25. svibnja.