Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica u sklopu programa Zaželi – program zapošljavanja žena provodi projekt Učim, radim pomažem.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Ukupna vrijednost projekta je 1.543.462,16 HRK.
Razdoblje provedbe: 30.05.2018. – 30.11.2020.
Partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica
Udruga Jaglac je kroz projekt zaposlila ukupno 8 žena starijih od 50 godina koje pružaju pomoć u kući ukupno 48 korisnika (starije osobe, osobe s invaliditetom i druge osobe u nepovoljnom položaju).
Budući da je 6 žena uključeno u projekt u kolovozu 2018. godine, u srpnju 2020. godine proteklo je razdoblje od najviše 24 mjeseca na koliko mogu biti zaposlene, no dvije dodatne žene koje su u projekt uključene od siječnja ove godine nastavit će pružati pomoć u kući za 22 korisnika do listopada 2020. godine.
Projekt se pokazao iznimno uspješnim, zbog čega se Udruga Jaglac prijavila na novi poziv, te se nadamo da će se projekt nastaviti.