3. listopada 2021. uspješno je provedena humanitarna 28. Orahovačka čobanijada za udrugu “Jaglac” u središnjem gradskom parku u Orahovici.

Udruga “Jaglac” zahvaljuje organizatorima: Gradu Orahovica  i Turističkoj zajednici Grada Orahovice, sponzorima i sudionicima akcije: Lovačkoj udruzi “Vepar” Orahovica, Pekari Tena Orahovica, Pekari Danado Čačinci, OPG Ljiljana Čunko iz Starog Petrovog Polja, OPG Šimatović iz Čačinaca, Obrtu Kap prirode iz Čačinaca, EPC Betanija Orahovica; obitelji Sobodić Ivane, Gorani Škorić i Maji Ančić- volonterkama DM iz Đakova, gosp. Bibić iz Našica, udruzi Piccolo Orahovica za organizaciju natjecateljskih igara za djecu, gđi. Katarini Boljkovac za “napuhance” koji su razveselili djecu, te svim građanima koji su sudjelovali na bilo koji način u ovoj hvale vrijednoj akciji u okviru koje je prikupljeno 8.681,80 kn.

Ova je akcija ponovno dokazala vrijednost međusektorske suradnje u korist osoba s invaliditetom što doprinosi koheziji društva.