20 siječnja 2020. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je dodjela ugovora o financiranju te izobrazba o provedbi institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić te zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek svečano su uručile ugovore predstavnicima udruga nakon čega je uslijedila izobrazba o kvalitetnoj provedbi.

Preuzeto s: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/news/odrzana-svecana-dodjela-ugovora-o-financiranju-te-izobrazba-o-provedbi-institucionalne-podrske/2020-01-20

Udruzi Jaglac odobrena je trogodišnja institucionalna podrška Nacionalne zaklade od 1. siječnja 2020. u iznosu od 249.130,00 HRK koja se odobrava na godišnjoj razini.

Institucionalnom potporom udruga Jaglac osigurati će provedbu dva prioriteta koja su neophodna za održivost stabilnosti te razvoj potencijala rada organizacije civilnog društva:

1. redefinirati postojeće organizacijske strukture i način djelovanja
  2. stabiliziranje i razvijanje prioritetnih programskih aktivnosti.

Institucionalna potpora je neophodna kao podrška stabilizaciji i razvoju organizacije kroz:

• osiguravanje dijela troškova upravljanja organizacijom zapošljavanjem/zadržavanjem 2 ključne djelatnice: Đurđe Šimatović – koordinatorice rada i financijskog poslovanja udruge i Lidije Stojković – koordinatorice programskih aktivnosti udruge Jaglac,
  • osnaživanje ljudskih kapaciteta i stručnog obrazovanja djelatnika i vodstva udruge
  • nabavu uredskoga namještaja i informatičkih tehnologija za opremanje prostora prenamijenjenog u ured – sjedište udruge Kralja Zvonimira 53, Orahovica,
  • održavanja službenog vozila udruge i ostalih režijskih i drugih troškova.

Od 1. veljače 2020. Udruga Jagalc potpuno će odvojiti svoj rad na dvije lokacije:

1. Sjedište udruge – administrativno financijski rad i upravljanje udrugom u Kralja Zvonimira 53, Orahovica
  2. Kuća „Jaglac“ – neposredni rad s korisnicima i provedba programskih/projektnih aktivnosti udruge u Kralja Zvonimira 181, Orahovica