10.ožujka 2021. godine udrugu Jaglac posjetio je župan Virovitičko podravske županije – Igor Andrović kako bi osobno uručio Ugovor o direktnom financiranju iz proračuna VPŽ. Ovim Ugovorom sufinancirati će se trogodišnji program „Jaglac“ – moj drugi dom, financiran od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka za 25 korisnika – osoba s invaliditetom. Direktno ugovaranje osigurava financijsku stabilnost kojom udruga zadržava ključne djelatnike, a korisnicima omogućava kontinuitet u pružanju usluge što u konačnici doprinosi prevenciji institucionalizacije osoba s invaliditetom. Udruga Jaglac je jedini pružatelj usluge poludnevnog boravka u lokalnoj zajednici ali i na širem području Osječko-baranjske i Požeško –Slavonske, što nam omogućuje širenje i kvalitetnije pružanje te usluge.

“Drago nam da smo upravo sa  Županijom sklopili prvi takav Ugovor, nadamo se da će ovaj primjer slijediti i Grad Orahovica i naše tri općine, a svakako će nam to biti ulaznica za direktno ugovaranje s resornim ministarstvom u trenutku kada se otvori mogućnost za proširenje mreže pružatelja usluga poludnevnog boravka. Još jednom zahvaljujemo Županiji i osnovnoj školi Orahovica na donaciji stare škole u Novoj Jošavi, koja nam je otvorila nove mogućnosti, budući da očekujemo Odluku i ugovaranje EU projekta za rekonstrukciju, nadogradnju i opremanje objekta za pružanje usluge poludnevnog boravka po mjeri korisnika”,  rekla je Đurđa Šimatović,  Predsjednica udruge Jaglac.