3.svibnja 2021. godine u Vijećnici Grada Orahovice, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, uručio je ugovore udrugama s područja grada Orahovice koje su se javile na javni poziv Virovitičko-podravske županije, te ostvarile prava na bespovratna sredstva za svoje aktivnosti.

Projekt „Opremi se i s treningom kreni!“ obuhvaća nabavu opreme za provedbu  rekreativnog funkcionalnog treninga koji će se provoditi 3 x tjedno u trajanju od 8 mjeseci kao vid nadopune grupnim sportskim aktivnostima u okviru poludnevnog boravka koje se provode 1-2 x tjedno što nije dovoljno u novonastaloj situaciji  pandemije uzrokovane virusom COVID-19.

Opći cilj  ovog projekta: nabaviti opremu i započeti s vođenim funkcionalnim rekreativnim treningom osoba s invaliditetom u cilju  unaprijeđena njihovog tjelesnog i mentalnog zdravlja u doba pandemije uzrokovane COVID-19.

Specifični ciljevi i očekivani ishodi projekta:

• Nabaviti opremu za funkcionalni trening: prostirke, pilates lopte, utezi, girje i drugo
  • Organizirati funkcionalni rekreativni trening za osobe s invaliditetom, posebice osobe s intelektualnim teškoćama 2- 3 x tjedno u okviru poludnevnog boravka što će doprinijeti većoj motivaciji za održavanje zdravih navika i po završetku ovog projekta

Provedbom projekta „Opremi se i s treningom kreni!“ doprinijeti ćemo kvalitetnijem životu OSI/OSIT na području grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac kao jednom od oblika u traženju rješenja za osiguravanje sveobuhvatnog pristupa OSI/OSIT u svim područjima njihovog interesa.