Temeljem prijave na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva pod nazivom  „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini“ Udruzi “Jaglac” od 1. siječnja 2024. godine odobrena je trogodišnja financijska podrška u iznosu od 28.848,00 € na godišnjoj razini.

Cilj Udruge “Jaglac” kroz navedenu institucionalnu podršku je stabilizacija organizacije kroz dva međusobno povezana cilja i integrirana procesa:

1. Redefiniranje postojeće organizacijske strukture i načina djelovanja kako bi na učinkovit način pratili novopostavljene programske prioritete
  2. Stabiliziranje i postupno razvijanje prioritetnih programskih aktivnosti

Institucionalnom podrškom osigurati će se dio troškova vezanih za dvije ključne organizacijske uloge zadržavanjem dva djelatnika: Lidija Milovac – koordinatorica financijskog poslovanja i programskih aktivnosti udruge i Robert Terfaloga – koordinator rada i savjetnik za opće i pravne poslove te dio troškova za obavljanje osnovne djelatnosti udruge i koordinacijske sastanke sa Nacionalnom zakladom.