Na inicijativu naše volonterke Silvane Lešić,  udruga Jaglac  uključila se u projekt Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, Orahovica “Bogatstvo različitosti” kojemu je cilj bio slaviti različitost, prihvaćati i uvažavati jedni druge kako bi se svatko dobro osjećao u svojoj koži. Suradnju s 2. razredima ostvarili smo uz koordiniranje pedagoginje M. Lenart i učiteljica Z. Bartolović i S. Lešić.

Tijek projekta opisala nam je naša volonterka i učiteljica 2.b Silvana Lešić:

• Međusobno upoznavanje ostvarili smo putem videokonferencije, nakon čega smo krenuli u izradu slagalica (puzzle) – To sam ja.
  • Svatko je izradio svoju slagalicu kojom su svi sudionici predstavili jedan dio sebe kako bi se međusobno još bolje upoznali. Po završetku slagalica slijedila je razmjena.
  • Zanimljivo je bilo slagati slagalice i tako upoznavati osobe koje su sudjelovale u ovoj aktivnosti. Na kraju smo dobili tri prekrasne slagalice koje dokazuju da nas različitost obogaćuje i spaja.
  • Učenici su iskazali veliko zadovoljstvo ovim odrađenim aktivnostima i izrazili želju za nastavkom suradnje i radionicama uživo (…nadamo se da će i to uskoro biti moguće 😊).

Prezentaciju projekta možete pogledati u našoj video galeriji.

Udruga Jaglac zahvaljuje timu osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić na odličnom projektu i  aktivnom uključenju udruge Jaglac.