U holu osnovne škole Eugena Kumičića 7. prosinca  održan je svečani program povodom početka rada Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Vretenac – Slatina.

U uvodnom dijelu okupljene je pozdravila predsjednica Udruge Vretenac Patricija Karaman koja je predstavila planove udruge koja je  reaktivirana pod novim imenom. Gostima su se obratili i ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen kao domaćin ovog događanja, dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić koja je aktivno bila uključena u proces reaktivacije ove udruge i na kraju gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić.

O svojim iskustvima kao i potrebi i želji za suradnjom te partnerskim odnosom s udrugom Vretenac govorila je predsjednica udruge Jaglac iz Orahovice, Đurđa Šimatović. Članovi udruge Jaglac izveli su situacijsku dramu „Prvi dan na poslu“ za koji su nagrađeni velikim pljeskom svih prisutnih. Udrugu Jaglac kao primjer dobre prakse nedavno su posjetili predsjednica i tajnica udruge Vretenac sa zamjenicom gradonačelnika Sanjom Mrzljak Jovanić.

Kao glavna misija i vizija udruge Vretenac  istaknuta je namjera da se osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama osigura kvalitetniji život u Slatini, pružanje podrške roditeljima, suradnja s lokalnom zajednicom, rad i realizacija projekata kao i osiguravanje vlastitog prostora za rad udruge budući da je OŠ E. Kumičića privremeno rješenje.