23. svibnja od 9 do 13 h Udruga Jaglac provela je zanimljivu inkluzivnu volontersku akciju “Stranice prijateljstva” u Gradskoj knjižnici Orahovica u kojoj su sudjelovali korisnici Udruge Jaglac i članovi školskog volonterskog kluba “In spe” srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica. U akciji je sudjelovalo 10 volontera i 2 voditelja koji su zajedno odradili 30 volonterskih sati u akciji čišćenja i slaganja knjiga na policama gradske knjižnice.

24. i 25 svibnja od 10-12 h Udruga Jaglac provela je i drugu akciju: Dani otvorenih vrata Udruge Jaglac. Udrugu je posjetilo 26 volontera/građana i predstavnika Katoličke gimnazije iz Požege. Dio posjetitelja sudjelovao je  u radionicama i na taj način pružio podršku korisnicima. Zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pružili podršku u provedbi ove dvije manifestacije i akcije.

Ovakve akcije potvrđuju koliko je važno otvoriti se za lokalnu zajednicu i na taj način omogućiti osobama s invaliditetom aktivno sudjelovanje u društvu što u konačnici doprinosi koheziji društva uopće.