30. svibnja 2018. godine u Karlovcu, Đurđa Šimatović, Predsjednica udruge Jaglac potpisala je ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava RH, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije o provedbi projekta “Učim, radim, pomažem” ukupne vrijednosti 1.543.462,16 kuna.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.
Tehničku pomoć u pripremi i pisanju projektne prijave Udruzi Jaglac pružila je VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Udruga „Jaglac“ iz Orahovice nositelj je projektne prijave s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Udruga za pomoć osobama s invaliditetom iz Orahovice. Projekt će se provoditi kroz 30 mjeseci, a voditi će ga projektni tim sastavljen od voditelja projekta (Robert Terfaloga,mag.iur.) koordinatora (Igor Šimatović) i financijskog administratora (Ljiljana Čunko). Na projektu će biti zaposleno 6 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada koje će tijekom 24 mjeseca pružati pomoć u kući za 30 korisnika, osobama s invaliditetom, osobama u nepovoljnom položaju i starijim osobama na području grada Orahovice, te općina Čačinci, Zdenci i Crnac. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine za održavanje osobne higijene i higijene stambenog prostora. Osim toga iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Zaposlenim ženama omogućiti će se dodatno obrazovanje i stjecanje uvjerenja o osposobljenosti kako bi bile konkurentnije na tržištu rada po završetku projekta.