U višenamjenskoj dvorani je u ponedjeljak 4. prosinca 2017. u organizaciji udruge „Jaglac“ otvorena je izložba slika osoba s invaliditetom gdje su se svojim radovima  predstavile: Tijana Faktor, Marina Kovačić i Blaženka Sekulić Nekić.

Izložbu je otvorila dopredsjednica udruge Ana-Kukuruzović Boljkovac koja je rekla da joj je iznimno drago što se uspjelo organizirati ovakvu izložbu osoba s invaliditetom te da se i tim osobama da mogućnost da pokažu što rade i zahvalila se svim volonterima u udruzi čiji se dan također danas obilježava.

U popodnevnim satima istog dana održano je svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera uz prigodni program uz Boal predstavu: “Prvi dan na poslu”, redatelja Maria Kovača gdje su glumili članovi udruge „Jaglac“ nakon čega je održano predavanje „Društveno poduzetništvo kao model socijalnog zapošljavanja“ koje je prezentirala Sonja Vuković, dipl. oec., predsjednica udruge Slap, Osijek, a gospođa Lidija Stojković iz udruge „Jaglac“ predstavila je programe i projekate udruge „Jaglac“ u proteklom razdoblju. Na svečanosti su bili prisutni gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin, dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak i filmski i kazališni redatelj, scenarist i glumac, Mario Kovač, predsjednik udruženja mladih i studenata s invaliditetom Denis Marion te ravnatelji i ravnateljice orahovačkih školskih i predškolskih ustanova, predstavnice Centara za socijalnu skrb Virovitice, Slatine i Orahovice, predstavnici poslovnog sektora i građani.

Ova javna manifestacija održana je pod pokroviteljstvom VPŽ kroz projekt “Kad se Jaglaci i volonteri slože sve se može”, Grada Orahovice i medijskog pokrovitelja Radio Orahovice.