Udruzi Jaglac odobrena je trogodišnja institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2019.g. koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u iznosu od 249.130,00 HRK. na godišnjoj razini. (1.1.2020. – 31.12.2022.). Ugovor se potpisuje za svaku godinu nakon odobrenih kvartalnih izvješća. Udruga Jaglac potpisala je Ugovor za 2. godinu provedbe (1.1.2021..31.12.2021.) u istom iznosu.

Zahvaljujući Institucionalnoj podršci u 1. godini provedbe udruga Jaglac je odvojila i unaprijedila svoj rad na 2 lokacije: ured udruge u Kralja Zvonimira 53, Orahovica, a nova kuća udruge Jaglac, Kralja Zvonimira 151, Orahovica – prostor za provedbu svih projektnih/programskih aktivnosti u neposrednom radu s korisnicima. Uređenjem i opremanjem ureda osigurani su materijalni uvjeti za provedbu administrativno – financijskih poslova udruge. Zadržavanjem postojećih i novo zaposlenih djelatnika Udruga raste kvantitativno i kvalitativno. Redefinirana je postojeća organizacijska struktura i način djelovanja sukladno Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta s naglaskom na zajedničke poslove koji se odnose na: koordinaciju cjelokupnog funkcioniranja rada i obaveze sukladno Statutu te poslove neophodne za rad i razvoj Udruge. Zapošljavanjem koordinatorice rada i financijskog poslovanja i koordinatorice programskih aktivnosti unaprijeđen je menadžment Udruge i osigurana veća povezanost tijela upravljanja s operativnim djelovanjem. Ulaganjem u ljudske resurse provedbom edukacija i studijskih putovanja ojačani su stručni kapaciteti, posebice projektnog i operativnog tima koji su izradili više strateških dokumenta; pripremljene su 3 prijave na EU natječaje od kojih su 2 odobrene; ugovoreno je 5 nacionalnih projekta/programa što je omogućilo nastavak pružanja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za veći broj korisnika na širem području djelovanja te zadržavanje djelatnika.