Glavna skupština Ujedinjenih naroda današnji dan odlučila je posvetiti demokraciji i od tada se 15. rujna obilježava kao Međunarodni dan demokracije.

Udruga Jaglac, zahvaljujući trogodišnjoj institucionalnoj podršci za stabilizaciju i/ili razvoj udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini (1.1.2020. – 31.12.2022.) koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u iznosu od 249.130,00 HRK. na godišnjoj razini, provodi četiri temeljna strateška programa: Program inkluzije i prevencije institucionalizacije kroz pružanje inovativnih socijalnih usluga za OSI i njihove obitelji, Program razvoja volonterstva, demokratizacije i razvoja zajednice, Program razvoja društvenog poduzetništva i održivog razvoja te Program podrške, zagovaranja i umrežavanja.

PROGRAMOM RAZVOJA VOLONTERSTVA, DEMOKRATIZACIJE I RAZVOJA ZAJEDNICE želi se pridonijeti stvaranju demokratski usmjerenog, socijalno osviještenog i humanog društva na način da se osigura izgradnja otvorene i vitalne zajednice te pruži potpora socijalno osjetljivim i isključenim skupinama u društvenoj afirmaciji u ostvarivanju pozicija jednakih mogućnosti. Ovi ciljevi se ostvaruju kroz poticanje aktivnog sudjelovanja građana i svih dionika, podršku OSI i njihovim obiteljima u stvaranju preduvjeta za integraciju i kreiranje jednakih mogućnosti teško zapošljivih skupina za život u zajednici te ostvarivanje njihovih temeljnih, demokratskih prava. Ovaj program je također jedan od ključnih programa koji se njeguje i razvija od osnutka udruge. Više o tome:https://udrugamrorah.hr/institucionalna-podrska-2020-2022/

Slijedom navedenog udruga “Jaglac”  uključila se u dvije javne manifestacije u rujnu:

1.Hrvatska volontira – organizacijom Volonterske akcije “Kad se naše ruke slože knjige se poslože!” 21.09.2020. 8-12 h u okviru koje će se preseliti knjige iz starog prostora knjižnice u novi prostor. Najava  akcije: https://web.facebook.com/events/3392735940749320/

2. Dani otvorenih vrata udruga – https://web.facebook.com/events/325587962083682

Uključite se i vi u volontersku akciju i dobro nam došli na Otvorena vrata udruge!