4. prosinca u višenamjenskoj dvorani “Papuk” Orahovica, u organizaciji udruga Jaglac, svečano je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera.

Program je započeo otvorenjem izložbe slika s Inkluzivne kolonije slikara, održane u kolovozu 2018., izložbom karikatura korisnika Davora Hlavati i izložbenim štandom radova iz radionica programa “jaglac” – moj drugi dom.

Prisutne je pozdravila Đurđa Šimatović, Predsjednica udruge Jaglac prigodnim riječima i istaknula pozitivne pomake u korist djece s teškoćama u razvoju – integraciju u redovni program dječjeg vrtića i zapošljavanje asistenata što je veliki iskorak u našoj lokalnoj zajednici. Zahvalila je Gradu Orahovica za trostruko povećani iznos podrške programu “Jaglac” – moj drugi dom i humanitarne akcije Općine Čačinci i Grada Orahovice u korist osoba s invaliditetom. Korisnici programa “Jaglac” – moj drugi dom oduševili su punu dvoranu izvedbom Boal drame “Jaglac super

talent” u režiji  Nives Brusač uz podršku voditelja radionica: Ivone Petrović i Marina Milovac i volonterke Silvane Lešić.  Robert Terfaloga, mag.iur., voditelj projekta “Učim, radim pomažem” predstavio je temu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom „Ostvarivanjem 17 ciljeva do budućnosti kakvu želimo“, a  Lidija Stojković, koordinatorica programskih aktivnosti udruge „Jaglac“ predstavila je programe i projekte udruge „Jaglac“.

Korisnici su darivali šest istaknutih volontera cvijećem i to: Đurđi Šimatović, volonterku koja je uvijek dostupna i s najviše odrađenih volonterskih sati; Nives Brusač, voditeljicu dramske radionice, Silvani Lešić, voditeljici  plesne radionice; Ivi Matek, voditeljici radionica stručne pishološke podrške; Silviji Štimac, volonterki s najdužim volonterskim stažom od 2012. Godine i Darinki Šteger, asistentici u krojačkoj radionici.

Grad Orahovica darivao je sve korisnike udruge Jaglac, na čemu im od srca zahvaljujemo. Program je završen zajedničkim domjenkom koji su priredili roditelji i volonteri, na čemu im također zahvaljujemo od srca.