U utorak, 13.7.2021. godine u sklopu projekta Nauči me i uspjet ću!, 14 stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom, a koji pripadaju ciljnoj skupini 3 navedenog projekta, sudjelovali su na jednodnevnom studijskom putovanju u Križevce i Koprivnicu.

U sklopu putovanja sudionici su posjetili Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci gdje ih je zajedno sa korisnicima udruge dočekala predsjednica Tamara Premuš. U ugodnoj atmosferi upoznali su se sa radom udruge, obišli prostor u kojem udruga djeluje te razmijenili međusobna iskustva.

Nakon toga, posjetili su društveno poduzeće Hedona d.o.o. u Križevcima koje se bavi proizvodnjom čokolade i čokoladnih pralina i zapošljava osobe s invaliditetom. Hedona d.o.o. primjer je dobre prakse koji promiče socijalnu inkluziju osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada. Sudionike je sa radom Hedone d.o.o. te proizvodima i ponudom upoznala direktorica Alemka Lončar.

Na kraju putovanja, sudionici su posjetili i Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ Koprivnica gdje su ih sa radom udruge upoznali predsjednica udruge Nevenka Fuchs i dopredsjednik udruge Dražen Novačić. Zajednički su obišli njihov novi prostor te se kroz razgovor dotakli različitih zajedničkih tema vezanih uz rad i djelovanje udruga.

Studijsko putovanje u Križevce i Koprivnicu i posjet srodnim udrugama te primjerima dobre prakse omogućeno je kroz projekt Nauči me i uspjet ću! koji je odobren u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.