14.,15. i 16. studenog 2023. studenti 3. godine prijediplomskog studija smjera Fizioterapija s Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek posjetili su udrugu “Jaglac” pod vodstvom asistentice Meri Reili, mag.physioth.

Tijekom posjeta, zajedno s korisnicima poludnevnog boravka, provodili su različite vježbe usmjerene na poboljšanje tjelesnog zdravlja. Druženje nakon vježbi doprinijelo je pozitivnoj atmosferi i povezivanju studenata s članovima udruge.

“Ova suradnja nam puno znači jer studenti imaju priliku “osjetiti ” što znači konkretno raditi i vježbati s osobama koje imaju invaliditet” – rekla je Ivona Žagar, voditeljica poludnevnog boravka udruge “Jaglac”

“Dolaskom u boravak studenti imaju priliku vidjeti i drugu “realnost” koja se odvija u njihovim krugovima. Korisnici su srčano i hrabro odradili sve vježbe, ali su studente prihvatili onako kako oni uvijek znaju ; otvoreno, spontano, iskreno i s osmijehom. Iskoristili smo priliku da pozovemo sve studente da nam se pridruže kroz volontiranje u boravku. Hvala vam svima i opet ste dobrodošli” – zaključila je Ivona Žagar, voditeljica boravka.