Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Orahovica” i klub ”Jaglac” uz suorganizaciju Zajednice športskih udruga grada Orahovice, organizirala je u športskoj dvorani u Orahovici humanitarnu malonogometnu utakmicu pod nazivom ”Zajedno za Jaglac”. Bila je to humanitarna utakmica između saborskih zastupnika RH i Momčadi iznenađenja koju su činili članova 5 registriranih navijačkih udruga s šireg orahovačkog područja, Duhovi, Zdencida, Udruga navijača Dinama Orahovica, Društvo prijatelja Hajduka Orahovica i Alkosi Čačinci, članovi udruga Pauk i Red vitezova Ružice grada te orahovački gradonačelnik Josip Nemec, načelnik Čačinaca Mirko Mališ i načelnik Zdenaca Tomislav Durmić. Glavni cilju cijele akcije bio je prikupljanje sredstava za rad kluba Jaglac i maksimalne uvjete korisnicima poludnevnog boravka u klubu. Početak susreta obilježio je ulazak svakog igrača s korisnicima kluba ”Jaglac” te gostima članovima škole osoba s intelektualnim teškoćama ”Josip Matoš” Vukovar” te ”Škole velikog srca” iz Novog Sada. Početni udarac izveo je korisnik Jaglaca Milan Brajdić. Utakmica je završila neriješeno, 3:3.

(www.icv.hr, vg; Fotografije: Vladimir Grgurić)