Općina Čačinci i Turistička zajednica organizirale su peti humanitarni malonogometni turnir “4 kafića” za rad Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica. Generalni pokrovitelj i ove godine bila je tvrtka Pan Parket čiji je vlasnik Danijel Smiljanić nazočio turniru, a pomoglo je i niz drugih sponzora s područja Čačinaca. Nazočne je pozdravio načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, a potom se prigodnim riječima obratila predsjednica udruge Jaglac Đurđa Šimatović.

-Iza nas su već 4 provedena humanitarna turnira na kojima je donirano do sada preko 50.000,00 kuna. Ovaj humanitarni turnir ima svoju posebnost po tome, što ne samo da jedna općina organizira ovako zahtjevnu manifestaciju, već čitavo vrijeme blagdanskog ozračja potiče fizičke i pravne osobe na darivanje jednoj udruzi. Mislim da je to jedinstven primjer suradnje, i ne znam je li to radi i jedna općina u Hrvatskoj. Iskreno smo zahvalni na tome.
Upravo je povjerenje zajednice u kojoj djelujemo, bio dodatan vjetar u leđa, i znak da radimo nešto dobro i korisno i da je vrijedno svakog truda, uložili smo vlastite snage, radili bez zaposlenika, oslanjali se na volonterski doprinos brojnih volontera i uz pomoć sredstava iz donacija u našoj sredini, najveći dio je bio ovaj humanitarni turnir i danas smo došli do jednog zavidnog nivoa i u našoj maloj sredini putem EU i Nacionalnih projekata, pružamo različite vrste podrške za naših 43 korisnika.

Turnir je otvorio župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Na turniru su sudjelovale ekipe kafića Desperados, DEF, Buga i Pečenjarnice Iva. Nakon polufinalnih utakmica, u utakmici za 3. mjesto Caffe bar Buga svladao je Pečenjarnicu Iva sa 4:1, dok je u finalu DEF svladao Desperados sa 2:0. Korisnik udruge Jaglac, Kristijan Knjižek, igrao je u pobjedničkoj ekipi, osim toga primio je donaciju gostujuće navijačke skupine iz Oriovca. Odigrana je i revijalna utakmica između navijačkih skupina Čačinački Alkosi i Barbari iz Oriovca koja je završila 5:5 uz pet pogodaka Velimira Treska za domaće Alkose.

– Ukupno je ove godine za Jaglac prikupljeno rekordnih 23.128,55 kuna, čime smo u pet godina ukupno za udrugu prikupili više od 70.000 kuna. Ponosni smo i sretni, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli sudjelovati, a Čačinci su još jednom pokazali koliko mogu biti složni i jedinstveni u jednom humanom cilju te koliko veliko srce ovi ljudi imaju – zaključio je načelnik Mališ.

VELIKO HVALA SVIMA koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji!!