Virovitičko podravska županija ustupila je udruzi “Jaglac” prostor stare škole u Novoj Jošavi  za provedbu aktivnosti  projekta  “Šalji dalje”, kao i za sve ostale aktivnosti u okviru drugih programa i projekta. U okviru projekta “Šalji dalje” financirani su i izvedeni građevinski radovi na uređenju sanitarnog čvora. Osim toga  provedeno je nekoliko volonterskih akcija raščišćavanja prostora i manji završni građevinski radovi kako bi započeli s provedbom aktivnosti udruge i provedbu aktivnosti projekta.

Budući da do sada svi izvedeni radovi nisu projektno financirani, neophodan je daljnji  volonterski rad i donacije građana. Najveći problem je pristup školi za osobe s invaliditetom što namjeravamo provesti kroz volontersku akciju u ožujku ili travnju (ovisno o vremenskim prilikama i prikupljenim donacijama) kako bi se izgradila pristupna rampa za osobe s invaliditetom.

Ovim putem se zahvaljujemo Gradu Orahovica i Turističkoj zajednici Grada na inicijativi Bala pod maskama koji je humanitarnog karaktera kako bi se prikupila sredstva za izgradnju pristupne rampe za osobe s invaliditetom i druge završne građevinske radove.

Svi građani, tvrtke, poduzetnici, koji žele pomoći Udruzi Jaglac i njezinim članovima, osobama s invaliditetom, uplatu mogu izvršiti na broj računa udruge „Jaglac“, a ukoliko želite donirati svojim radom ili u naravi slobodno nas kontaktirajte. Unaprijed hvala!
Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica,
Kralja Zvonimira 53, P.P. 54