U sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” tijekom rujna održane su prve radionice s vanjskim stručnjakom – Jasnom Plantak, prof.psihologije u tri udruge: udruzi Vretenac Slatina, udruzi Jaglac Orahovica i udruzi Mi Požega za treću ciljnu skupinu projekta – roditelje i članove obitelji koji skrbe o osobama s invaliditetom.

U toploj i opuštenoj atmosferi roditelji su na temu „PSIHOLOŠKE POTREBE“, mogli kroz kraće teorijsko predavanje osvijestiti, crtajući  krug potreba, svoje potrebe i progovoriti o onome što ih „pritišće“ u svakodnevnom životu. Također su roditelji imali priliku kroz  predstavljanja progovoriti o svojoj djeci ili onima o kojima skrbe, njihovim teškoćama, kako se s njima nose ali i o njihovim dobrim stranama.

Projekt Nauči me i uspjet ću! prijavljen je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca ( 27.4.2020. – 27.4.2022. ). Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,50 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica, a partneri na projektu Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, „MI“ udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, Centar za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina.