12. listopada u Udruzi Jaglac održane su treće po redu radionice za roditelje i korisnike programa “Jaglac” – moj drugi dom. Radionice stručne podrške kroz partnersku suradnju planirane su dva puta godišnje kroz tri godine provedbe ovog programa. Tamara Sadlovski, eduk.rehab. održala je radionicu za korisnike, odrasle osobe s invaliditetom,  na temu: “Komunikacija i rješavanje sukoba”. Sandra Matošina Borbaš, prof.psiholog. održala je radionicu za roditelje i članove obitelji koji žive s odraslim osobama s invaliditetom na temu: “Komunikacija” u cilju jačanja roditeljskih kompetencija. Na radionicama je sudjelovalo 16 korisnika i 8 roditelja.

Udruga Jaglac zahvaljuje stručnim suradnicama  i CZSS Virovitica na partnerskoj podršci kroz ovaj program. Sudionici s nestrpljenjem očekuju slijedeće radionice koje će se održati u proljeće 2019.g.

Trogodišnji program “Jaglac” moj drugi dom – inovativna socijalna usluga i model skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom financira MDOMSP.
Vrijednost odobrenog programa po godini provedbe je 240.000,00 kn.

Vrijeme provedbe: 1.6.2017.- 31.5.2020.

Partneri na programu su: Grad Orahovica , CZSS Slatina, podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, podružnica Obiteljski centar.

Opći cilj programa je doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije, te povećanje socijalnog uključivanja osoba s IT i OSI u VPŽ.
Specifični cilj programa je omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavnju radnih navika osoba s IT i OSI u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s IT i OSI.