U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! tijekom lipnja i srpnja održane su prve radionice s vanjskim stručnjacima za korisnike – art radionice, glazbene radionice s elementima muzikoterapije, edukacijsko-rehabilitacijske radionice te psihološke radionice. Radionice su održane na tri lokacije: u udruzi „Jaglac“ Orahovica, udruzi „MI“ Požega i udruzi Vretenac Slatina.
Na prvoj art radionici korisnici su se mogli upoznati s novim načinom opuštanja i crtanja zatvorenih očiju vođeni opuštajućom glazbom i naputcima voditeljice art radionica Marine Kovačić, studentice četvrte godine Arthouse – Colege of Visual Arts u Ljubljani.
Na prvoj glazbenoj radionici s elementima muzikoterapije korisnici su razgovarali o glazbi, načinu na koji glazba djeluje na njih i njihovo raspoloženje te su se mogli upoznati s instrumentima koji se koriste u muzikoterapiji. Radionicu je vodio Šime Milovac, student druge godine Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, preddiplomski studij Glazbena pedagogija.
U lipnju je održana i prva radionica s edukacijskom rehabilitatoricom Patricijom Karaman. Prva radionica uključivala je aktivnosti za poticanje samozastupanja osoba s intelektualnim teškoćama na način da, individualno ili u grupi, govore ili djeluju u svoje ime ili u ime drugih vezano uz teme koje se na njih odnose.
Prva radionica sa psihologinjom Jasnom Plantak održana je u srpnju. Naglasak na ovoj radionici, kao i u nekoliko sljedećih radionica, bio je na igrama upoznavanja u cilju razvoja grupne povezanosti te interakciji svih sudionika i opuštajućim aktivnostima na kraju radionice.
Projekt Nauči me i uspjet ću! prijavljen je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca ( 27.4.2020. – 27.4.2022. ). Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,50 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica, a partneri na projektu Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, „MI“ udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, Centar za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina.