21.9.2020. godine u vremenu od 8-12 h provedena je volonterska akcija “Kad se naše ruke slože knjige se poslože!”  u okviru javne manifestacije “Hrvatska volontira”. Volontersku akciju organizirala je udruga “Jaglac” u suradnji s Gradskom knjižnicom Orahovica u cilju pružanja podrške u preseljenju knjiga i namještaja iz starog prostora Gradske knjižnice u novi prostor. Akciju smo najavili putem društvenih mreža koja je bila višestruko podijeljena u javnosti.

U akciji je sudjelovalo 14 djelatnika Papuk d.o.o., 3 djelatnika Grada Orahovice, 2 djelatnika udruge Jaglac, 11 volontera udruge Jaglac od kojih je 9 inkluzivnih volontera te 4 djelatnika Restorana Ružica koji su skuhali i poslužili grah za sve sudionike, iako se nažalost nisu odazvali svi volonteri.  U akciji je sudjelovalo ukupno 34 volontera koji su odradili 136 sata. Ova volonterska akcija pravi je primjer međusektorske suradnje u kojoj su sudjelovali predstavnici javnog, civilnog i privatnog sektora za dobrobit lokalne zajednice.

HVALA SVIMA KOJI SU SUDJELOVALI!!