U utorak, 26.ožujka 2019. provedena je još jedna edukacija na projektu “Moj asistent II” za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije.

Polaznike edukacije na početku je pozdravila voditeljica projekta Lidija Stojković, a edukaciju na temu “Asistivna tehnologija” održala je Tena Anić, mag. rehab. educ. iz Miva Art-a Belišće. Sudionici edukacije su kroz interaktivni pristup, koji je temeljen na iskustvenom učenju, upoznati s kategorizacijom i klasifikacijom asistivne tehnologije, načinu njihove primjene i podrške u komunikaciji osoba s invaliditetom što doprinosi podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom .

Projekt “Moj asistent II” odobren je u okviru poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.587.109,91 kuna, financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda i iz proračuna Republike Hrvatske. Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok je Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje. Projekt se provodi 2 godine do 31. ožujka 2019.