Jutarnje šetnje, tjelovježba, odlazak u vrt, zalijevanje voćaka, priprema obroka, različite radionice, posjet Gradskoj knjižnici i opuštanje na našem jezeru uz sladoled samo su dio aktivnosti u kojima smo sudjelovali u srpnju.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! provodili smo aktivnosti Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“, a to su:

• aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju: priprema obroka i toplih i hladnih napitaka, postavljanje pribora za jelo, čišćenje prostora u kojem boravimo, uređenje dvorišta, upotreba kućanskih aparata i pomagala (pegla, perilica suđa, perilica rublja, usisavač, mali kućanski aparati i sl.), radovi u vrtu, briga o voćkama, odlasci u kupovinu, odlazak na autopraonicu
  • aktivnosti organizacije slobodnog vremena: sportsko-rekreativne radionice, likovno-kreativne radionice, informatičke radionice, društvene igre, šetnje mjestom, posjet Gradskoj knjižnici Orahovica, izlet na orahovačko jezero, posjet ranču Koral u Orahovici
  • radionice za korisnike s psihologinjom Jasnom Plantak

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.