Nakon prevrtljivog svibnja i puno kišnih dana, stigao nam je vrući lipanj. Nakon jutarnje kave svakodnevna aktivnost postala nam je tjelovježba te zalijevanje različitih biljaka koje smo zasadili u svom dvorištu, s namjerom da ih zaštitimo od visokih temperatura. Čim je postalo previše vruće, hlad smo tražili u našoj kući uz različite aktivnosti.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! provodili smo aktivnosti Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“, a to su:

• aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju: priprema obroka i toplih i hladnih napitaka, postavljanje pribora za jelo, čišćenje prostora u kojem boravimo, uređenje dvorišta, upotreba kućanskih aparata i pomagala (pegla, perilica suđa, perilica rublja, usisavač, mali kućanski aparati i sl.), radovi u vrtu, odlasci u kupovinu
  • aktivnosti organizacije slobodnog vremena: sportsko-rekreativne radionice, šetnje mjestom, likovno-kreativne radionice, obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga, sudjelovanje na humanitarnom turniru u Čačincima, informatičke radionice, društvene igre
  • art radionice za korisnike s voditeljicom Marinom Kovačić
  • radionice za korisnike s psihologinjom Jasnom Plantak
  • radionica za korisnike s edukacijskom rehabilitatoricom Patricijom Karaman

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.