Ispunjen brojnim aktivnostima proletio nam je i mjesec svibanj, a lipanj nam ozbiljno zakucao na vrata. I svibanj je bio prevrtljiv što se tiče vremena, ali ipak smo sve svoje aktivnosti uspješno provodili, a svaki sunčan dan iskoristili smo za boravak na otvorenom.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! provodili smo aktivnosti Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“, a to su:

• aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju: priprema obroka i toplih i hladnih napitaka, postavljanje pribora za jelo, čišćenje prostora u kojem boravimo, uređenje dvorišta, upotreba kućanskih aparata i pomagala (pegla, perilica suđa, perilica rublja, usisavač, mali kućanski aparati i sl.), radovi u vrtu, odlasci u kupovinu
  • aktivnosti organizacije slobodnog vremena: sportsko-rekreativne radionice, šetnje mjestom, likovno-kreativne radionice, obilježavanje važnih datuma (Međunarodni dan obitelji, Međunarodni dan vatrogasaca, Majčin dan, Međunarodni dan sestrinstva, Svjetski dan nepušenja), informatičke radionice, društvene igre
  • radionica za korisnike s psihologinjom Jasnom Plantak
  • radionica za korisnike s edukacijskom rehabilitatoricom Ivanom Sabolić
  • dvodnevna radionica za stručnjake koji rade s osobama s invaliditetom sa edukacijskom rehabilitatoricom Tenom Anić

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.