Travanj smo kao i svaki prethodni mjesec ispunili različitim aktivnostima. Iako nas je povremeno omela kiša i ružno vrijeme ipak smo iskoristili svaku zraku sunca koja nam se pokazala iza oblaka. Obavljali smo naše svakodnevne zadatke, uživali u različitim radionicama, družili se u prirodi, razvijali različite vještine i učili nove stvari.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! provodili smo aktivnosti Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“, a to su:

• aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju: priprema obroka i toplih i hladnih napitaka, postavljanje pribora za jelo, čišćenje prostora u kojem boravimo, uređenje dvorišta, upotreba kućanskih aparata i pomagala (pegla, perilica suđa, perilica rublja, usisavač, mali kućanski aparati i sl.)
  • aktivnosti organizacije slobodnog vremena: sportsko-rekreativne radionice, šetnje mjestom, likovno-kreativne radionice (pripreme za Uskrs, string art i sl.), obilježavanje važnih datuma (Dan planeta Zemlje, Svjetski dan svjesnosti o autizmu, Svjetski dan knjige i autorskih prava, Svjetski dan umjetnosti), informatičke radionice, društvene igre
  • radionica za korisnike s edukacijskom rehabilitatoricom Patricijom Karaman
  • radionica za članove obitelji koji skrbe o ovisnom članu OSI sa psihologinjom Jasnom Plantak
  • dvodnevna radionica za stručnjake koji rade s osobama s invaliditetom sa Sonjom Vuković, predsjednicom Udruge Slap, Osijek

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.