Mjesec ožujak bio je ispunjen različitim aktivnostima. Početak proljeća i lijepo vrijeme omogućili su nam da više vremena provodimo u prirodi na svježem zraku te dio svojih aktivnosti preselimo na otvoreno.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! svakodnevno smo provodili aktivnosti Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“, a to su:

• aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju: priprema obroka i toplih i hladnih napitaka, postavljanje pribora za jelo, čišćenje prostora u kojem boravimo, uređenje dvorišta, košnja trave, sadnja vrta, upotreba kućanskih aparata i pomagala (pegla, perilica suđa, perilica rublja, usisavač i sl.), održavanje čistoće našeg kombi vozila
  • aktivnosti organizacije slobodnog vremena: sportsko-rekreativne radionice, šetnje mjestom, likovno-kreativne radionice, obilježavanje važnih datuma ( Međunarodni dan žena, Svjetski dan bubrega, Dan očeva, Svjetski dan oralnog zdravlja, Svjetski dan voda, Svjetski dan osoba s Down sindromom )
  • art radionica s Marinom Kovačić te radionica s edukacijskom rehabilitatoricom Ivanom Sabolić

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.