Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica od travnja 2020. godine provodi projekt Nauči me i uspjet ću! u partnerstvu s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, MI udrugom roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju Požega, Centrom za socijalnu skrb Požega, Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Slatina te u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Požega.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! sa skupinama korisnika svakodnevno se provodi Program dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe s invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“ koji obuhvaća aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju, aktivnosti organizacije slobodnog vremena te radionice podrške u osobnom razvoju i razvoju socijalnih kompetencija. Osim toga, program obuhvaća i rad s roditeljima i članovima obitelji te edukacije za stručnjake koji rade sa OSI. Program se provodi na tri lokacije: u udruzi „Jaglac“ Orahovica, udruzi „MI“ Požega i udruzi Vretenac Slatina.

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.