Kroz prosinac smo bili jako vrijedni u našim svakodnevnim radionicama “Djeda i bake Božićnjaka”, pripremali smo se za naše štandove na Adventu u Orahovici i Božićni sajam u Čačincima, ali smo ipak našli vremena za naše tradicionalne posjete EPC Betaniji i srednjoj školi Stjepan Ivšić u Orahovici. Posjetio nas je i Sveti Nikola s predstavnicima grada Orahovice. Hvala svima koji su nam omogućili predivno vrijeme Adventa.

Posebno smo ponosni na posjet gradonačelnika Našica s kojim smo razgovarali o nastavku financiranja troškova dnevnih aktivnosti kako bi i po završetku projekta mogli dolaziti u udrugu Jaglac.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! provodili smo aktivnosti Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“, a to su:

• aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju: priprema obroka i toplih i hladnih napitaka, postavljanje pribora za jelo, čišćenje prostora u kojem boravimo, uređenje dvorišta, upotreba kućanskih aparata i pomagala (glačala, perilica suđa, perilica rublja, usisavač, mali kućanski aparati i sl.),  odlasci u kupovinu
  • aktivnosti organizacije slobodnog vremena: sportsko-rekreativne radionice, šetnje mjestom, likovno-kreativne radionice, informatičke radionice, društvene igre,
  • glazbena radionica s elementima muzikoterapije sa Šimom Milovcem

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.