Kroz listopad smo sudjelovali na manifestacijama u našem gradu, a to su Čobanijada i Kestenijada. Ugostili smo studente medicine iz Osijeka koje smo upoznali s radom naše Udruge a oni su nam zauzvrat pomogli u našim radionicama. Kroz listopad odradili smo i akciju vađenja batata, a našli smo vremena i za pjesmu i učenje nota kroz glazbenu radionicu.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! provodili smo aktivnosti Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“, a to su:

• aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju: priprema obroka i toplih i hladnih napitaka, postavljanje pribora za jelo, čišćenje prostora u kojem boravimo, uređenje dvorišta, upotreba kućanskih aparata i pomagala (pegla, perilica suđa, perilica rublja, usisavač, mali kućanski aparati i sl.), radovi u vrtu, odlasci u kupovinu
  • aktivnosti organizacije slobodnog vremena: sportsko-rekreativne radionice, šetnje mjestom, likovno-kreativne radionice, informatičke radionice, društvene igre,
  • glazbena radionice za korisnike s voditeljem Šimom Milovcem
  • dvodnevna radionica za stručnjake koji rade s osobama s invaliditetom s predavačicom Tenom Anić

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.