Rujan smo proveli dekoriranjem našeg prostora u bogate jesenske dekoracije, održane su radionice s psihologinjom, te glazbene i likovne radionice. Sudjelovali smo i na prvom nacionalnom gastro natjecanju, „Amorova žlica“- za društvo jednakosti, za osobe sa invaliditetom u dobi iznad 17 godina. Bili smo u berbi aronije i grožđa a na kraju mjeseca i na izletu u Đakovo.

U sklopu projekta Nauči me i uspjet ću! provodili smo aktivnosti Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Škola samostalnog življenja“, a to su:

• aktivnosti usmjerene na aktivnu podršku neovisnom življenju: priprema obroka i toplih i hladnih napitaka, postavljanje pribora za jelo, čišćenje prostora u kojem boravimo, uređenje dvorišta, upotreba kućanskih aparata i pomagala (pegla, perilica suđa, perilica rublja, usisavač, mali kućanski aparati i sl.), radovi u vrtu, odlasci u kupovinu
  • aktivnosti organizacije slobodnog vremena: sportsko-rekreativne radionice, šetnje mjestom, likovno-kreativne radionice, informatičke radionice, društvene igre, izlet u Đakovo
  • glazbena radionice za korisnike s voditeljem Šimom Milovcem
  • art radionice za korisnike s voditeljicom Marinom Kovačić
  • radionice za korisnike s psihologinjom Jasnom Plantak
  • dvodnevna supervizija za stručnjake koji rade s osobama s invaliditetom s moderatoricom Mirom Anić, predsjednicom Udruge Zvono Belišće i predsjednicom Mreže pružatelja socijalnih usluga za 5 slavonskih županija

Projekt Nauči me i uspjet ću! odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.