Sukladno uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga za sustavu socijalne skrbi od 7. prosinca 2020. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstvo rada, mirovinskoga HZ sustava, obitelji i socijalne politike i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr Andrija Štampar preporučuje se obustava pružanja izvaninstitucijskih usluga (boravka, savjetovanja i pomaganja i psihosocijalne podrške) odraslim osobama s invaliditetom i ostanak kod kuće.

Sukladno preporukama od 10. prosinca 2020. djelatnici zaposleni na 3. godišnjem programu “Jaglac” – moj drugi dom, iskoristiti će godišnji odmor naizmjenično i  pružati prilagođenu podršku sukladno specifičnim potrebama i sposobnostima pojedinog korisnika putem informacijsko-komunikacijskih tehnologija, odnosno na daljinu. Planiran je i terenski posjet obiteljima pred blagdane kako bi im dostavili prigodne poklone.