“Jaglac” – moj drugi dom

Inovativna socijalna usluga i model skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju  osoba s invaliditetom

Program financira: MDOMSP

Vrijednost programa na godišnjoj razini: 240.000,00 kn

Vrijeme provedbe: 1.6.2017.- 31.5.2020.

Partneri na programu: Grad Orahovica, CZSS Slatina, podružnica Orahovica i

CZSS Virovitica, podružnica Obiteljski centar

Opći cilj programa: doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi  u cilju prevencije institucionalizacije, te  povećanje  socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama (IT) i  osoba s invaliditetom (OSI) u VPŽ.

Specifični cilj programa: omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac  te doprinijeti  neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavnju radnih navika osoba s IT i OSI  u cilju poboljšanja  kvalitete života osoba s IT i OSI.

Opis programa:

1. Program  sveobuhvatne podrške za odrasle osobe s lakim i  umjerenim intelektualnim teškoćama (4 x tjedno 4-6 h) s uslugom  prijevoza i jednim obrokom.

Planirane aktivnosti:

• aktivnosti neovisnog življenja
  • radna okupacija
  • organizacija slobodnog vremena
  • radionice podrške u osobnom razvoju i razvoju socijalnih kompetencija

Provedba: ponedjeljak i utorak 14:00 – 19:00 h; četvrtak i petak 9:00 -14:00 h

1. Program povremene i djelomične podrške starijim osobama s  umjerenim i težim intelektualnim teškoćama  i za korisnike usluge osobne asistencije (1 x tjedno 4-6 h) s uslugom  prijevoza i jednim obrokom.

Planirane aktivnosti:

• prijevoz osoba s invaliditetom (5 x godišnje) i terenski posjet obitelji (12 x godišnje)
  • aktivnosti usmjerene podizanju razine kvalitete života osoba s invaliditetom
  • organiziranje slobodnog vremena

Provedba:  srijedom 15:00-19:00 h

Programom su planirane i druge aktivnosti koje će se djelomično finacirati ovim programom: djelatnici, troškovi provedbe programa, prijevoz korisnika, stručna podrška i studijska putovanja.

Voditeljica programa: Lidija Stojković (mob. 091/732-6183)

Preuzmite naš letak “Jaglac”-moj drugi dom klikom na sliku