21. i 22. listopada 2019. održan je 24. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem o temi “Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom“ – globalni ciljevi održivog razvoja do 2030.zapošljavanje na otvorenom tržištu rada i usluge osobnih pomagača. Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) i ove godine organizirala je Simpozij u partnerstvu sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) i Gradom Zagrebom, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Zagreba.

Kao i na prethodnim simpozijima, tako je i ove godine zabilježen veliki odaziv sudionika, sudjelovalo je preko 200 predstavnika nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom iz cijele RH, predstavnika ministarstava, gradske uprave te različitih institucija. U radu Simpozija sudjelovali su i predstavnici europskih organizacija osoba s invaliditetom te predstavnici ministarstva i nacionalnih saveza nekih europskih država. Simpoziju je nazočio i predstavnik udruge Jaglac, Robert Terfaloga, mag.iur.

Više o simpoziju:http://www.soih.hr/soih-novosti-detaljno/odrzan-24-hrvatski-simpozij-osoba-s-invaliditetom-s-medunarodnim-sudjelovanjem