Udruga Jaglac kontinuirano i  predano radi na unaprjeđenju pružanja inovativnih socijalnih usluga osobama s invaliditetom u lokalnoj zajednici kroz nacionalne i europske projekte što je prepoznato od strane lokalnih i regionalnih vlasti. Na sastanku održanom 31. siječnja s Gradonačelnicom Ana-Marijom Petin dogovoreno je da će se održati sastanci s predstavnicima susjednih općina, na čijem području djeluje udruga Jaglac, kao i s predstavnikom Virovitičko podravske županije. U ponedjeljak, 25.veljače održan je prvi sastanak na kojem je Predsjednica udruge Jaglac, Đurđa Šimatović predstavila stratešku viziju udruge kroz licencirano pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka i osnivanje stambene zajednice za osobe s intelektualnim teškoćama kako bi mogle ostati što duže u svom domu u poznatom okruženju lokalne zajednice. U cilju ostvarenja te vizije i pripremama za buduće natječaje u najavi potrebno je unaprijed osigurati dokumentaciju za prostorne kapacitete koji će udovoljiti standardima pružanja tih socijalnih usluga.

Predsjednica udruge zahvalila je predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave na ukazanom povjerenju i podršci dolaskom na ovaj prvi sastanak kako bi se dogovorilo o potrebnim koracima koje ćemo zajedno poduzeti za dobrobit svih osoba s intelektualnim teškoćama, ne samo u bližoj već i široj okolini gdje ovakvih usluga nema.

Više o održanom sastanku možete pročitati: