Dana 13. svibnja 2019. godine održana je početna konferencija u Gradskoj Knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku s ciljem predstavljanja projekta Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije „Kamenčići“ pod nazivom UP.02.1.1.06.0078 „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ sufinanciranog po ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava EU iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Događaju je prisustvovalo 20 uzvanika, a zadaća predstavljanja projekta je upoznavanje šire javnosti s provedbom projektnih aktivnosti, rezultatima te ciljem, svrhom i doprinosima projekta, a koji bi trebao poslužiti kao primjer dobre prakse i uspješni model aktivacije ciljne skupine na tržištu rada.

Projekt Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina provodi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije „Kamenčići“ u partnerstvu s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod. Projektom će se povećati mogućnosti ulaska na tržište rada osobama s invaliditetom te mladima do 29 godina starosti kroz održavanje programa obrazovanja te neformalnog obrazovanja, čime se istodobno doprinosi smanjenju socijalne isključenosti i dodatne marginalizacije.

Više o događaju: https://sibenskiportal.rtl.hr/2019/05/13/novi-eu-projekt-kamencica-trebamo-senzibilizirati-gradanstvo-za-potrebe-osoba-s-invaliditetom/