Od 6. do 8. studenog 2019. godine održana je “II – Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove” u Tuheljskim Toplicama u organizaciji Hrvatskog Saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama namijenjena predstavnicima Udruga članica Saveza. Na kampu je sudjelovalo 6 predstavnika Udruge Jaglac i to: koordinatorica programskih aktivnosti, 2 roditelja, 1 volonter i 2 korisnika.

Ove godine smo se upoznali s primjerima dobre prakse: zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama u Ustanovi Polž iz Maribora, Slovenija, predstavljanje Saveza MeNeRaLi iz Bosne i Hercegovine i naših srodnih udruge unutar Saveza u RH. Predavanja su održana u skupinama i to: za  vodstvo udruge, roditelje i korisnike. Osim predavanja, sudjelovali smo i na kreativnim radionicama, kupali se, plesali i pripremali teme za buduće izazove.

Zahvaljujemo se Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama na odlično odrađenom Kampu sa kojeg se svake godine vratimo sa idejama i prijateljem više.