18.svibnja 2020. Korisnici trogodišnjeg programa “Jaglac” moj drugi dom ponovno su se okupili u novoj kući na provedbi aktivnosti poludnevnog boravka. Aktivnosti se provode u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVD-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijale skrbi od 8.5.2020. Prema Uputi od 18.5.2020. socijalna usluga boravka pruža se u intenzitetu, trajanju i na način sukladno potrebama korisnika uz primjenu svih mjera za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19.

Program “Jaglac”- moj drugi dom- Inovativna socijalna usluga i model skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju  osoba s invaliditetom financiran je od strane  MDOMSP, partneri na programu su Grad Orahovica, CZSS Slatina, podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, podružnica Obiteljski centar.

Vrijednost programa na godišnjoj razini: 240.000,00 kn.

Vrijeme provedbe: 1.6.2017.- 31.5.2020.

Opći cilj programa: doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi  u cilju prevencije institucionalizacije, te  povećanje  socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama (IT) i  osoba s invaliditetom (OSI) u VPŽ.

Specifični cilj programa: omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac  te doprinijeti  neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika osoba s IT i OSI  u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s IT i OSI.

Udruga Jaglac prijavila je nastavak provedbe programa kroz pružanje izvaninstitucijske socijalne usluge poludnevnog boravka 4 dana u tjednu na Natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  za 3. godišnje programe za razdoblje 2020.-2023. u okviru Poziva “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”.

Program se nadopunjava s 1 danom za 15 korisnika u okviru provedbe EU projekta “Nauči me i uspjet ću!”.