21.listopada 2021. predstavnici udruge Jaglac sudjelovali su inkluzivnoj volonterskoj akciji pripreme za “Kestenijadu” u Centru za posjetitelje. U rezanju kestena sudjelovali su djelatnici poduzeća Papuk i Ružica Grad, predstavnici Grada Orahovica, Turističke zajednice Grada Orahovice te članovi orahovačke Udruge umirovljenika i starijih osoba kojima se pridružilo pet inkluzivnih volontera u pratnji radnih asistenta i drugih djelatnika udruge Jaglac. Orahovački gradonačelnik, Saša Rister pozdravio je vrijedne Jaglace.

Udruga Jaglac potiče razvoj inkluzivnog volontiranja osoba s invaliditetom u cilju doprinosa razvoju njihovog samoodređenja i uspješnije integracije u život lokalne zajednice. Zahvaljujući Institucionalnoj podršci Nacionalne zaklade za razvoj i stabilizaciju civilnog društva udruga Jaglac razvija četiri temeljna programa između kojih je i Program razvoja volonterstva, demokratizacije i razvoja zajednice kojim se želi pridonijeti stvaranju demokratski usmjerenog, socijalno osviještenog i humanog društva na način da se osigura izgradnja otvorene i vitalne zajednice te pruži potpora socijalno osjetljivim i isključenim skupinama u društvenoj afirmaciji u ostvarivanju pozicija jednakih mogućnosti. Ovi ciljevi se ostvaruju kroz poticanje aktivnog sudjelovanja građana i svih dionika, podršku osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima u stvaranju preduvjeta za integraciju i kreiranje jednakih mogućnosti teško zapošljivih skupina za život u zajednici te ostvarivanje njihovih temeljnih, demokratskih prava. Ovaj program je jedan od ključnih programa koji se njeguje i razvija od osnutka udruge.