Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono provodi projekt „Šalji dalje“ od kolovoza 2017.g.  čiji je partner na projektu Udruga osoba s poteškoćama u razvoju Jaglac, Orahovica. Projekt je usmjeren razvoju volonterstva na području tri slavonske županije: Osječko – baranjske, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta „Šalji dalje“ je i organizacija volonterskih kampova kao inovativan način uključivanja ranjivih skupina u život lokalne zajednice u cilju razvoja inovativnih pristupa podrške ranjivim skupinama društva u procesu njihove integracije i uvođenja novih volonterskih praksi s ciljem poticanja aktivizma kod mladih.

Drugi u nizu kampova održan je na volonterskoj točki VPŽ u Novoj Jošavi – Orahovica  od 02.07.-06.07.2018. Na kampu je sudjelovalo 14 sudionika, od toga 10 sudionika činili su mladi, osobe s invaliditetom i njihovi vršnjaci, te 4 koordinatora volontera zaposlenih na projektu „Šalji dalje“.

Kroz 5 dana trajanja kampa sudionici su imali prilike sudjelovati  u izradi prirodne kozmetike, likovno-kreativnim radionicama, prikupljanju ljekovitog bilja, akcijama čišćenja i razvrstavanja otpada i različitim vrstama kreativnih radionica.