6. i 7. travnja 2021. godine održane su radionice stručne podrške članovima Operativnog tima u ulozi “profesionalnih pomagača” u nošenju sa stresom kao prevencija sagorijevanja koje je vodio gosp. Pavle Perković iz  Centra za savjetovanje, edukaciju i osobni razvoj PsihoPLANET iz Zagreba.

Cilj radionica  je osnažiti članove operativnog tima u ulozi “profesionalnih pomagača” u nošenju sa stresom koji dolazi zbog neusklađenosti između zahtjeva vezanih uz neposredni rad s OSIT/OSI, njihovim roditeljima/skrbnicima, administrativno – financijskih zahtjeva donatora uz stalno prisutnu nesigurnost rada u civilnom sektoru.

Dvodnevne radionice stručne podrške članovima Operativnog tima planirane su 2 x godišnje, tako da će se održati još jednom u kolovozu ili rujnu 2021. godine, a financirane su od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Udruzi Jaglac odobrena je trogodišnja institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2019.g. koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u iznosu od 249.130,00 HRK. na godišnjoj razini. (1.1.2020. – 31.12.2022.). Ugovor se potpisuje za svaku godinu nakon odobrenih kvartalnih izvješća. Udruga Jaglac je u 2. godini provedbe (1.1.2021..31.12.2021.) u istom iznosu. Više o tome: https://udrugamrorah.hr/institucionalna-podrska-2020-2022/