21. ožujka u Restoranu “Ružica” u Orahovici,  održana je redovna izborno-izvještajna Skupština Udruge Jaglac Orahovica u nazočnosti predstavnika odgojno-obrazovnih ustanova i civilnog društva, zamjenika gradonačelnice Dalibora Fofonjka i predsjednika općinskog vijeća Crnac Filipa Vidović.

Predsjednica Udruge, Đurđa Šimatović čestitala je osobama s intelektualnim teškoćama, posebice onima kojima je oduzeta poslovna sposobnost jer su po prvi puta na ovoj skupštini dobili pravo glasa, što je u skladu s novim Statutom udruge i primijenjenim nazivom udruge.Pojasnila je da su sada redovni članovi udruge osobe s invaliditetom kao temeljni članovi udruge, a svi drugi su podupirajući, pomažući ili počasni članovi Udruge. Prvi put su redovni članovi udruge „Jaglac“, dizanjem ruke na skupštini, prihvatili izvješća o radu Udruge za 2017 g. i birali vodstvo Udruge.

Tajnica Udruge Milica Vejić, podnijela je izvješće o radu Udruge, a Predsjednica Udruge Financijsko izvješće za 2017.g. Izvješća su dostupna na mrežnoj stranici Udruge pod Dokumentima. Skupština je imala i izborni karakter, ali nije bilo promjene u čelništvu Udruge. Predsjednica i u narednom mandatu ostaje Đurđa Šimatović, dopredsjednica Ana Kukuruzović-Boljkovac i tajnica udruge Milica Vejić. U skupštini Hrvatskog saveza udruga s intelektualnim teškoćama udrugu „Jaglac“ zastupat će Jasna Odobašić, u LAG-u Papuk Ana Kukuruzović-Boljkovac, a Lidija Stojković u Mreži pružatelja socijalnih usluga SOS-NET.

Koordinatorica programskih aktivnosti Lidija Stojković, podnijela je kratko izvješće sa studijskog putovanja u Njemačku. Istaknula je potrebu zajedničkog rada kao i potporu lokalne zajednice, jer se jedino tako mogu podizati standardi i stvarati kvalitetni uvjeti življenja osoba s intelektualnim teškoćama.

Veliki napredak u radu udruge pohvalio je zamjenik gradonačelnice Grada Orahovice Dalibor Fofonjka, posebno se osvrćući na dio kojim ostvaruju sredstva putem fondova EU, a koja doprinose zapošljavanju mladih ljudi. Među ostalim, još je rekao: „Vjerujem da smo aktivnostima u organizaciji Grada pokazali da su Grad Orahovica i građani uz vas. Zahvaljujem vam u ime grada što sudjelujete na manifestacijama i dajete svoj veliki doprinos, a Grad Orahovica će uvijek podržavati vaše aktivnosti i programe.“

Predsjednica Udruge na kraju je zahvalila  nazočnima na ukazanom povjerenju za novi mandat u svoje ime i ime svih izabranih. Posebno se zahvalila djelatnicima na predanom radu uz želju za nastavkom s istim entuzijazmom u daljnjem radu kao i razvoju Udruge.