U četvrtak, 25. travnja 2019. godine Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica održala je radionicu stručne podrške za osobne asistente zaposlene na projektu „Moj asistent III“ u sklopu redovnog sastanka za djelatnike koji se održavaju svakih 1,5 mjesec kao vid podrške osobnim asistentima koji pružaju uslugu osobne asistencije u domu korisnika. Milica Vejić Milovac, Voditeljica projekta pozdravila je prisutne i dala nekoliko važnih informacija, a nakon toga je Tena Anić, mag.rehab.educ. iz udruge Zvono Belišća održala radionicu stručne podrške osobnim asistentima na temu “Aktivna podrška osobama s invaliditetom”. Osim kratkog teorijskog dijela sudionici su mogli postavljati pitanja i podijeliti svoja iskustva i nedoumice. Udruga Jaglac zahvaljuje gošćama na volonterskoj podršci: Teni Anić, mag.rehab.educ. i Miri Anić, Predsjednici udruge Zvono. Slijedeća radionica stručne podrške dogovorena je za jesen 2019.

Projekt “Moj asistent III” odobren je u okviru poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 2.498.678,01 kuna, a sufinanciran je iz Europske unije sredstvima Europskog socijalnog fonda te će se provoditi kroz 30 mjeseci. Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok je Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje. Udruga „Jaglac“ nositelj je projekta, a Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina  partner je na projektu.