Dana 28. studenog 2018. održana je Izvanredna skupština udruge Jaglac, po prvi puta u prostoru stare škole u Novoj Jošavi, za koju je Udruge dobila suglasnost VPŽ i ima važeći Ugovor o najmu s osnovnom školom Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica. Đurđa Šimatović, Predsjednica Udruge zahvalila je svim volonterima, roditeljima i donatorima koji su doprinijeli uređenju ovog prostora. Članovi Udruge, koji su po prvi puta došli u ovaj prostor, nisu prikrivali svoje zadovoljstvo i zahvalnost. Na Skupštini je predstavljen i usvojen Operativni i Financijski plan za 2019. godinu sa svom obveznom dokumentacijom. Planove su priredile i predstavile djelatnice Udruge: Milica Vejić, mag.oec. – Tajnica Udruge i Lidija Stojković, dipl. vj. – koordinatorica programskih aktivnosti Udruge. Ujedno su usvojene manje izmjene i dopune Statuta udruge Jaglac koje je predstavio djelatnik Udruge, Robert Terfaloga, mag. uir. Navedena dokumentacija dostupna je na mrežnoj stranici Udruge, u Dokumentima.

Po završetku skupštine održan je 4. Zajednički sastanak korisnika, roditelja, djelatnika i volontera na 3. godišnjem programu “Jaglac”-moj drugi dom u okviru kojeg je dogovorena organizacija javne manifestacije za 4. prosinac u Višenamjenskoj dvorani Papuk u Orahovici, kada će se obilježiti Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera. Osim toga, korisnici i roditelji  ispunili su GDPR obrazac privole za obradu podataka u posebne svrhe. Razgovaralo se i o provedbi aktivnosti programa i mogućim aktivnostima.

Na kraju smo se svi zajedno družili uz osvježenje.