20.svibnja 2020. od 11-15 h održana je edukcija “Razrada projektne ideje” u prostoru EPC Betanija Orahovica u organizaciji udruge Jaglac Orahovica. Radionicu je vodila mr.sc. Darija Krstić, profesor na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku. Na radionici je sudjelovalo 14 sudionika, od toga 5 predstavnika udruge Jaglac, 2 predstavnika udruge Vretenac, Slatina, 2 predstavnika udruge Mi Požega, 1 predstavnik Gradskog društva crvenog križa Orahovica, 1 predstavnica Grada Orahovice, 1 predstavnica odgojno-obrazovne ustanove iz Vukovara i 1 građanin.

Voditeljica radionice upoznala je sudionike s: pojmom projekta, ključnim karakteristikama projekta; natječajnoj dokumentaciji, koracima u izradi projekta i fazama upravljanja projektnim ciklusom. Sudionici su aktivno sudjelovali u skupinama te radili na razradi projektne ideje.

Udruga Jaglac zahvaljuje prof.mr.sc. Dariji Krstić na volonterskoj stručnoj podršci udruzi Jaglac u radu, kao i na održavanju ove radionice te EPC Betaniji Orahovica za ustupljeni prostor za radionicu.