Od 8. siječnja 2021. godine Udruga „Jaglac“ započela je s provedbom projekta Moj asistent IV u sklopu poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III“ za 20 korisnika. Osim pružanja usluge osobne asistencije i zapošljavanja osobnih asistenata, u sklopu projekta planirana je i edukacija za osobne asistencije.

Prva dvodnevna radionica u sklopu projekta održana je u ponedjeljak, 11. i utorak, 12. siječnja 2021. godine koju je vodio gosp. Pavle Perković iz Centra za savjetovanje, edukaciju i osobni razvoj PsihoPLANET, a obuhvaćene su sljedeće teme: Razvijanje komunikacijskih kompetencija osobnih asistenata i Emocionalna inteligencija u pristupu osobama s intelektualnim teškoćama

Naglasak edukacije bio je na osvještavanju važnosti komunikacije u radu osobnih asistenata s osobama s intelektualnim teškoćama, a od posebne važnosti je u poslu osobnih asistenata zbog potencijalno stresne naravi posla ne izgubiti svijest o svojim potrebama i pravovremeno reagirati, kako ne bi došlo do sagorijevanja. Iako se na prvu činilo da su teme komunikacije i emocija općepoznate, iskustvo nas uči da su relacijske kompetencije od presudne važnosti za kvalitetu i atmosferu odnosa, a nažalost, malo ljudi posvećuje pažnju tim područjima.

Provedba projekta koji se provodi u partnerstvu s udrugom Vretenac, Slatina ima razdoblje trajanja od 20 mjeseci, a vrijednost projekta iznosi 1.993.793,56 HRK.

 

Povećaj font
Kontrast